Møre og Romsdal fylkeskommune > Tenesteområde > Regional- og næringsutvikling > Nyheiter > Nye støtteordningar til unge kokkar og servitørar

Jan Sverre Sivertsen Jan Sverre Sivertsen
prosjektleiar

Nye støtteordningar til unge kokkar og servitørar

Møre og Romsdal fylkeskommune lyser ut to nye støtteordningar for elevar og fagarbeidarar som ønskjer å satse på kokk- og servitøryrket.

Fra restaurant- og matfaglinja ved Borgund Vgs. Foto: Rune Hagen.

-Reiselivet treng fleire faglærte kokkar og servitørar, og det ønskjer vi å gjere noko med, seier Jan Sverre Sivertsen, prosjektleiar for satsinga "Reiseliv, mat og kultur" i Møre og Romsdal fylkeskommune. Dei neste to åra vil fylkeskommunen, gjennom dette prosjektet, bruke 700 000 kroner på tiltak retta mot elevar og unge fagarbeidarar som ønskjer å satse på ei karriere i restaurant- og matbransjen.

Fagstipend for kokkar- og servitørar

Vi lyser ut stipend-ordning for fagarbeidarar i kokk- eller servitørfag i alderen 19-25 år. Formålet med ordninga er fagleg fordjuping og kompetanseheving. Stipendet er på inntil 40 000 kroner, og kan brukast til å dekke utgifter som kursavgift, studiekostnad, reise- og opphald ved studieturar og liknande. For å søke på dette stipendet, må du bo og arbeide i Møre og Romsdal, og du treng ein anbefaling frå arbeidsgivaren din.

Skoleklassar kan få støtte til bedriftsbesøk

Restaurant- og matfaglinjer (RM-fag) i vidaregåande skolar i Møre og Romsdal kan få støtte på inntil 25 000 kroner til bedriftsbesøk. Formålet med ordninga er å knytte kontakt mellom skole og næringsliv. Døme på tiltak er reisekostnadar, bedriftsarrangement ved skolen, profilering av skolen/klassen eller andre tiltak der formålet er tettare samarbeid med bedrifter.

Meir informasjon og søknadsskjema finn du ved å gå inn på mrfylke.no/tilskot.

Inspirasjonsdag med rød løpar og full pakke for VG1- elevar

Hausten 2019 og hausten 2020 inviterer vi elevar som går Vg1 restaurant- og matfag til ein gratis inspirasjonsdag. Her blir det både faglege og inspirerande foredrag frå bedrifter og kjente bransjefolk. Det blir stands med lærebedrifter, god lokal mat og drikke.

-Målet med denne samlinga er å inspirere flest mogleg Vg1 elevar til å gå vidare til Vg2 og til å satse på ei karriere i restaurant- og matbransjen, seier Sivertsen.