Møre og Romsdal fylkeskommune > Politikk > Nyheiter > Ungdomsmidlane for hausten 2017 er fordelt

Lovise Almklov Lovise Almklov
Rådgiver

Ungdomsmidlane for hausten 2017 er fordelt

Ungdomspanelet har under møtet sitt i desember, delt ut 125 000 kroner til ulike tiltak som gagnar ungdom i Møre og Romsdal.

- Ut i frå dei 25 søknadane vi har fått inn, ser vi tydeleg at ungdom i Møre og Romsdal er veldig engasjerte, og at mangfaldet er stort. Det er veldig artig å sjå at så mange ønsker å sette i gang tiltak for unge der dei bor , seier Urte Karanauskaite, leiar i Ungdomspanelet.

Av søknadane som kom inn, er det ni som får støtte. Det totale søknadsbeløpet for hausten 2017 var på over 900 000 kroner. -Dessverre er det ikkje mogeleg å støtte alle med dei beløpa som dei ønskjer. Ungdomspanelet hadde nokre diskusjonar for å komme fram til kven som skulle få støtte ved denne utdelinga, men til slutt vart vi einige om å prioritere flotte tiltak som kan gange mange over tid, fortel leiaren.

1. april er neste frist for å søke på ungdomsmidlane. -Det er viktig at ungdommen brukar den flotte moglegheita til å søke på midlar, seier han. I år har vi valt å støtte alt i frå kickboksing-utstyr, til sjakkturnering, kampanje for russ i 2018, til ein innandørs klatrehall, seier nestleiar Ulv Johannes Ottem.

-Gong på gong viser ungdom i Møre og Romsdal at dei er engasjerte, og at ungdomsmidlane bidrar til å gjere det betre å være ung i Møre og Romsdal. Vi i ungdomspanelet håper at ungdommane ikkje sluttar å søke om midlar, sjølv om dei ikkje har fått tildelt midlar denne gongen. Det å kunne bidra med økonomisk støtte til ulike formål er noko vi sett stor pris på, seier Karanauskaite. –Vi ser fram til å dele ut endå fleire midlar våren 2018, avsluttar ho.

Kvart år deler ungdomspanelet ut 250 000 kroner, fordelt på to utdelingar. Fristane for å søke er 1.april og 1.desember. Tilskot som stimulerer ungdomsengasjement, samt alternative ungdomsaktivitetar som elles ikkje får støtte frå det ordinære budsjettet til fylkeskommunen, blir særleg prioriterte.

Desse fekk støtte:

Søkar Tiltak Tilsegn